A Magyar Jóga Társaság közgyűlése

Végső búcsú Disztl Jánostól az MJA tanárától

Jógaoktatói szupervíziós műhely

Jógaterápia nap

ADÓ 1 %-a és tagdíj

1. Jógaterápia konferencia BudapestenAKTUALITÁSOK, HÍREK

A hír megosztása -> Facebook A hír megosztása -> Twitter A hír megosztása -> MySpace

A Magyar Jóga Társaság közgyűlése

 

ONLINE Közgyűlési meghívó 2020.05.02. 15.00 ZOOM

 

 

A Magyar Jóga Társaság Egyesület (továbbiakban: MJT) tisztújító éves közgyűlésére.

 

 

Tájékoztatom az Egyesület tagjait, a jógaoktatókat és a jógagyakorlókat, hogy az MJT éves közgyűlését az előre tervezett időpontban 2020.05.02-én 15.00-kor a 102/2020 (IV.10.) Kormányrendeletnek megfelelően online formában tartjuk meg.

 

Legelőször a személyi változásokról

 

Mint azt sokan tudjátok Egyesületünk elnökségi tagja, és a Magyar Jóga Akadémia tanára Disztl János életének 56.évében, türelemmel viselt több hónapos betegsége után 2020 április 5-én elhunyt.

 

Ezért a megürült elnökségi mandátum pótlásáról szükséges gondoskodni.  

 

A Magyar Jóga Akadémia életében is fontos változás következett be. Az alapító tanári kar személyi változása nemcsak János halálával, hanem Kovács Erzsike leköszönésével is folytatódik.

 

Erzsikének múlhatatlan érdemei vannak a Magyar Jóga Akadémia magas szintű oktatási színvonalának kialakításában és az elmúlt években való folyamatos fejlesztésében.

Erzsike úgy döntött, hogy szeretné jógaoktatói működését most már Kiskunfélegyházára korlátozni, és több időt szeretne tölteni a családjával és unokáival. Így felszabadítaná magát azoktól a hétvégi elfoglaltságoktól és a tábori időktől, amivel az Akadémia működése jár.

Erzsikének ezt a vágya teljesen érthető. Nagyon köszönjük azt az áldozatos munkát, amit a jövő oktató generációjának képzésére és szakmai fejlesztésére fordított. Nem csak a tantárgyi ismeretek átadásával, hanem a megfelelő hozzáállással, jógához méltó belső fegyelem kialakításával is sokat foglalkozott.

 

Erzsike ennek kapcsán szeretne kilépni az MJT elnökségéből, de továbbra is tagja marad az egyesületünknek.

 

Így az Ő elnökségi tagi pótlásáról is gondoskodni kell.  

 

 

Ezzel párhuzamosan zajlottak olyan események, amelyek lehetővé teszik az elnökségi tagok pótlását, és az MJT új koncepciójának kialakítását.

 

Mint tudjátok az elmúlt időkben nagyon sok szakmai munka folyt a Magyar Jóga Akadémia tananyagának fejlesztése kapcsán. Indiai anyagok fordítása, tanulmányutak Indiába, konferencián való részvétel és előadás, stb.

 

Ezért bár sokat gondolkoztunk és próbálkoztunk, de nem maradt kapacitásunk az MJT aktiválására.

 

Idén tavasszal megkeresett Bátory Zsófi és Bükki Tamás egy szupervíziós koncepció ötletével. A kialakult sok körös egyeztetések kapcsán elkezdett megszületni az a koncepció, amelyre a Magyar Jóga Társaság működését ráfűzhetjük úgy, hogy mind a Magyar Jóga Akadémiának a működését, mind a most sokfelé képződő fiatal oktatói nemzedék szakmai fejlődését is támogatni tudja.

 

A Szupervízióról

 

A szupervíziós műhely célja, hogy egy továbbképzési lehetőséget biztosító, szakmai fórumot hozzunk létre a Magyarországon dolgozó jógaoktatók, valamint jógaterapeuták számára. 

Ezzel hiánypótló módon, rendszeres párbeszédet szeretnénk nyújtani a jógaoktatóknak, és a jógaterapeutáknak ahol, az oktatás és a terápia során felmerülő, konkrét, gyakorlati kérdéseket beszéljük át.  A hozott esetekre több oldalról ránézve, mélyül a megértésünk, és fejlődik az a tudás, mellyel a hozzánk forduló jógázókat segíthetjük.  

A jógaoktatói hivatás része, hogy a jógaoktató szavaiért és cselekedeteiért felelősséget vállal, folyamatos együttérző és szeretetteljes támogató kapcsolatot ápol a jógázókkal, és épp ezért folyamatosan képzi magát, reflektál önmagára, annak érdekében, hogy a hozzá fordulókat a lehető legjobban tudja szolgálni.

Célunk, hogy a végzett oktatók megfelelő szakmai támogatást kapjanak a jógaoktatói hivatás gyakorlásához, és így  munkájukat felelősségteljesen, egyre magasabb  szakmai színvonalon végezhessék

A szupervíziós műhelyek szakmai eredménye továbbá, hogy a jógaoktatók képesek lesznek saját kompetenciahatáraik megállapítására ill. megfelelő együttműködésben tudnak dolgozni az egészségügy, a pszichológia, a gyógytorna vagy más szakterületek munkatársaival.

Hosszú távon ezzel lehetőséget teremtünk arra,  hogy a hazai jógaoktatás és jógaterápiás tevékenység felzárkózhasson az államilag, nemzetközileg elismert segítő szakmákhoz.

Miért is jó egy kezdő oktatónak ehhez csatlakoznia? 

  • Egy támogatói csoport része lesz.
  • Mások tapasztalatából is sokat tanulhat.
  • Mélyül az önismerete, melyben segítenek társai reflexiói is.
  • Egyre mélyül a tudása, amivel a jóga gyakorlókat felelősen vezetheti a testi-lelki-szociális egészség felé.

 

A szakmai koncepció most van kidolgozás alatt, de már tartottunk két online műhelyt az online jógaoktatásról, amelyeken sokan vettek részt, van rá igény.

 

A koncepció kidolgozásáért az ötletgazdák, Bátory Zsófia és Bükki Tamás lesznek felelősek. Szeretnénk őket javasolni a megürült elnökségi helyek betöltésére.

 

 

A további témákban részletes szakmai beszámolót a közgyűlésen fogom megtenni.

 

 

 

 

 

 

A közgyűlés napirendi pontjai:

 

1.     Beszámoló az Egyesület 2019 évi munkájáról.  

2.     A 2019-ik évi Mérleg és Eredmény kimutatás, valamint a Közhasznúsági elfogadása.

3.     Tisztújítás – Elnökségi tagok pótlása és cseréje

4.     A 2020-ik évi feladatok meghatározása, költségvetési terv elfogadása

5.     Egyéb ügyek

 

 

A közgyűlést a ZOOM konferencia programon szeretnénk lebonyolítani. Ez a program mindenféle platformra, - Android-os okos telefon, IOS, PC, Macintosh – letölthető, és lehetővé teszi a megfelelő részvételt a döntéshozásban és a szavazásban.

 

A ZOOM konferencia programot a www.zoom.us linkről lehet letölteni.

 

A feltelepítés után a „Join a meeting” ablakba be kell írni a következő számsort: 512 143 7530

Így azonnal lehet csatlakozni a közgyűlésre.

 

14.30-tól már be leszünk kapcsolva, hogy segíteni tudjuk a csatlakozást.

 

A határozatképtelenség miatt megtartásra kerülő megismételt közgyűlés szintén a ZOOM-on kersztül és változatlan napirenddel 15.15-kor kerül megtartásra és a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

 

Bármilyen technikai segítségnyújtás szükséges keress bennünket az alábbi telefonszámokon:

 

Selmeci Csongor: +36 30 237 0838

Selmeciné Ági: +36 30 6494 055

Viczián Zoltán: +36 30 5760 089

 

 

 

VÁRUNK MINDENKIT SZERETETTEL!

 

Selmeci József Csongor

Magyar Jóga Társaság Egyesület elnöke

 

 

 

Feltöltve: 2020-04-22 | Selmeci József Csongor | Veszprém, Budapest >>>