Jógaterápia nap

ADÓ 1 %-a és tagdíj

1. Jógaterápia konferencia Budapesten

MJT új működési koncepcióAKTUALITÁSOK, HÍREK

A hír megosztása -> Facebook A hír megosztása -> Twitter A hír megosztása -> MySpace

MJT új működési koncepció

MJT működési koncepció 2018

2018 nyarától szeretnénk a Magyar Jóga Társaság adminisztrációs ügyeit újra rendezni és tisztába tenni a honlapon szereplő tagsági ügyeket. Ennek aktualitását az a sok örömteli változás adja, ami a MJT, az AHIMSZA Jógaközpont és a Magyar Jóga Akadémia házatáján történik.

Mint azt sokan tudjátok küszöbön áll a Zircen megvalósítandó Jógaterápiás, Rekreációs Intézet és Oktatóközpont építési munkálatainak megkezdése. Ezzel a Magyar Jóga Társaság és a Magyar Jóga Akadémia szakmai működése méltó otthonra talál. Ez az intézet lesz mindkét szervezet szakmai központja. 
A 18 hektáros erdei rét és a környező erdő a Magas-Bakonyban Zirc mellett optimális környezetet teremt a komoly gyakorláshoz.

A hat év előkészítő munkájának eredményeképpen szakmai felkészültségünk alapján hivatalosan elfogadta az MJT által működtetett MAgyar Jóga Akadémiát a Kaivalyadhama Jóga Intézet Lonavlában, mint magyarországi képviseletet. 
A szakmai elismerést egy három részből álló három napos vizsgasorozat eredményezte.

Ez az intézet volt a forrása a jóga társadalmi elterjesztésének Indiában. Főiskoláján, kutatóintézeteiben és jógakórházában hatalmas tudás gyűlt össze a jógáról és annak alkalmazásáról. Az Indiai Kormány megbízásából az Intézet őrködik az ősi jóga tudás eredeti, tiszta formában történő megőrzése fölött. Az Intézetben fejtik meg a jóga kéziratokban leírt tudást és fordítják át modern nyelvekre, valamint kutatják és bizonyítják annak élettani hatását.

A Kaivalyadhama mint a kormány hivatalos jógaintézete elismeri és támogatja India valamennyi nagy jógatradíciójának és Intézetének munkáját. Az általuk szervezett konferenciákon rendszeresen előadnak a Satyananda Jóga, a Himalájai Jóga Tradíció, az Iyengar Intézet és más nagy jógarendszerek képviselői.

Ez pont az az integrált megközelítés, amit a MJT is képvisel!

Ezzel az elismeréssel azt a felelősséget is magunkra vállaltuk, hogy a magyar jógaéletben még inkább hozzáférhetővé tegyük az információkat, tapasztalatokat és tiszta tudást, amelyeket az MJT oktatói az évtizedek alatt felhalmoztak. A megszerzett kapcsolat és a beinduló folyamatok által nyújtott örömteli lendületet felhasználva szeretnénk az MJT működését még aktívabbá tenni, hogy méltó helyére kerüljön a felvirágzó magyar jógaéletben.

Az MJT új koncepciója szerint szeretnénk gyakrabban és különböző helyszíneken “Szakmai Napokat”, előadásokat, egészséges étel készítéseket, tanácsadásokat, konzultációkat, összejöveteleket szervezni. Ehhez olyan helyszíneket keresünk, ahol az MJT oktatói aktívan működnek, csoportokat vezetnek, jógaórákat tartanak. Pl. Kiskunfélegyháza, Miskolc, Debrecen, Budapest, Pécs, Szombathely, Győr, Tapolca, stb. 
A tervek szerint ezek hétvégi napok lesznek, ahol reggeltől estig jógával összefüggő programokat tartunk.

Az MJT tagjai a szakmai napok programjain ingyenesen vehetnek részt!

Ezeket a rendezvényeket közösen kell tartalommal feltöltenünk.

Amennyiben az elmúlt években nem fizetted a tagdíjat, de mégis szeretnél az MJT tagja maradni, és az ez évi tagdíjat befzeted, akkor tag maradsz. 
A tagsági díj dolgozóknak 8.000 Ft/év, munkanélkülieknek, kismamáknak, nyugdíjasoknak, diákoknak 5.000 Ft/év. 
Az MJT számlaszáma Erste Bank Veszprém: 11600006-00000000-12693106. 

Június 15-ig lehet rendezni az ez évi tagdíjakat. Június 15-e után azokat, akik addig nem rendezték a díjat felhívom telefonon, hogy egyeztessünk a szándéka felöl. Aki az elmúlt években nem fizetett tagdíjat, most sem rendezi és telefonon sem érem el, azt töröljük a taglistáról.

Ha úgy érzed, hogy szívesen részt vállalnál ebben a munkában, szakmai tapasztalataiddal és ötleteiddel segítenéd munkánkat, akkor legyél kedves jelezni felénk!


Selmeci Csongor
MJT elnöke

 

 

 

 

Feltöltve: 2018-05-13 | Selmeci József Csongor | Veszprém, Budapest >>>