Kaivalya Szádhana program

Nemzetközi Jógakonferencia India - Lonavla Kaivalyadhama JógaIntézet

INDIAI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ

MJT új működési koncepcióAKTUALITÁSOK, HÍREK

A hír megosztása -> Facebook A hír megosztása -> Twitter A hír megosztása -> MySpace

Nemzetközi Jógakonferencia India - Lonavla Kaivalyadhama JógaIntézet

9. Nemzetközi Jógakonferencia India - Lonavla

Téma: Jóga mint terápia, hatáskör, bizonyítékok és a fejlődése

Magyarország először képviseltette magát nemzetközi jógaterápiás konferencián Indiában december végén. Az Indiai Jógaszövetség legnagyobb rendezvényének, amelyet három évente rendeznek meg, a lonavlai Kaivalyadhama Jógakutató Intézet adott helyet.

Az intézetben lassan 100 éve folynak kutatások a jógagyakorlatok hatásairól, amit tudományos konferenciákon osztanak meg a kutatók, orvosok és egyetemi tanárok egymással. Nagy dolog ez a magyar jógatörténelemben.

A konferencián a Selmeci házaspár (Selmeci József Csongor és Selmeciné Bogdán Ágota) képviselte hazánkat előadásukkal.

Az előadást Csongor tartotta angol nyelven a Klinikai és Tudományos szekció ülésén. Az előadás szakmaiságát a témavezető szakemberek megdícsérték és utána több érdeklődő jött, akik India különböző részén végeznek jógaterápiás tevékenységet, orvosok, kórházvezetők, tanárok, professzorok, stb. Az előadás témáját itt olvashatjátok:

Több mint 1500 résztvevő volt jelen a 3 nap alatt, akik közül kb. 10% volt a nyugati szakember, inkább indiaiak voltak jelen.

Óriási szervezés volt, a Jógaintézet (ami jóga főiskola, kórház és jógakutató intézet is egyben) minden dolgozója(kb. 150 fő)  2 hónapja már a szervezéssel foglalkozott a szemetet hordó bácsiktól az ajurvéda részleg kezelői -ig, és az összes főiskolai hallgató is részt vett benne (kb. 150 fő), a hallgatók osztották az ételeket az étkezések alatt.

Fantasztikus élmény volt azt látni, hogy minden kis apró dologra odafigyeltek a szervezők, az esti csodás fényekre, minden szépen kitáblázva, tisztított vizet minen sarkon lehetett inni, megépült egy új 2 emeletes épület, ami egyik színtere volt a konferenciának, befejezték az utak térkövezését, a járda építését, stb.

A december 27-i megnyitó ünnepsége a 9. Nemzetközi Jógakonferenciának: a Patanjali Puja. A fényképek pedig a délutàni megnyitó előadás elnökségi asztalát mutatják. Jógik, professzorok, államtitkárok voltak jelen. Hatalmas sátrat építettek fel, amiben csaknem mindnyájan belefértünk!

A www.sikerado.hu honlapon is fent vagyunk.  További képeket a www.ahimszajoga.hu honlapunkon láthattok

 

 

 

 

Feltöltve: 2018-12-14 | Banka Anna | Budapest >>>