Magyar Jóga Társaság őszi jóganapja

Satkarma és pránajáma nap Veszprémben

MJT új működési koncepció

Jóga és Ayurvéda Indiában, a Kaivalyadhama Jóga Főiskola

ADÓ 1 %-a és tagdíj

A Jóga világnapja, 4. Nemzetközi jóganapAKTUALITÁSOK, HÍREK

A hír megosztása -> Facebook A hír megosztása -> Twitter A hír megosztása -> MySpace

Satkarma és pránajáma nap

 

Intenzív pránajáma és satkarma gyakorlás szeptember 9-én vasárnap

 
Egy új gyakorlási rendszert indítunk útjára, hogy segítséget és motivációt adjunk a jógaoktatóknak, komoly gyakorlóknak a pránajáma otthoni gyakorlásához. Új módon tudjuk segíteni az otthoni gyakorlást a satkarma, a tisztító gyakorlatok, megtanulásával
 

Satkarma gyakorlás  8 órától 10.30 óráig

Laghu shankaprakshalan, géznyelés, gyomormosás, szondás gyomormosás (választható), orrmosás, katéteres orrtisztítás (válaszható). Ezek a gyakorlatok hatékonyan tudják segíteni a nádik tisztítását, hogy a prána el tudjon indulni felfelé és a pránajáma során használt fizikai szervek és szervrendszerek minél eljesebb fizikai átélését segítsék. Mivel az energiát a levegőből veszi a szervezetbe,  minél érzékenyebben tudjuk figyelni a légzés folyamatát, annál több energia tud átlépni.
 

Pránajáma gyakorlás 10.30 órától 17.30 óráig

A pránajáma gyakorlásra való ráhangolódást egy óra közös hangos AUM recitálással kezdjük.
 
Mindenki a saját szintjén fogja végezni az adott pránajámákat: brahmari, kapalabhati,  uddzsaji, nadi sodana, anuloma viloma, lassított légzés többféle ritmusban. Mindegyik gyakorlatot hosszan, azaz 45-50 percig fogjuk gyakorolni és köztük pedig hűtő légzéseket végzünk, sítali, sitkari.
 
„Ha a lélegzet nyugtalan és izgatott, akkor a tudat is nyugtalan és izgatott. Ha a légzés uralt, akkor a jógi tudata szilárd és kiegyensúlyozott.”
~ Hatha Jóga Pradipíka
 
Ha valakinek bármelyik gyakorlás túl nehéznek, vagy hosszúnak bizonyul, akkor lehetősége lesz pihenni! A pránajáma gyakorlási blokkok között rövid ászana gyakorlás lesz az ülés könnyítésére.
 
Kérés, a komoly gyakorlók felé, hogy már az előző nap is böjtöljenek, hogy ne a pránajáma gyakorlás napján álljanak át a böjtre. Így az átállási nehézség elkerülhető és üres gyomorral és üres  emésztőrendszerrel sokkal hatékonyabban végezhetőek a pránajáma gyakorlatok. Ezen a napon sem tervezünk semmilyen közös étkezést, azonban, ha valakinekszokatlan a böjt, vagy ingadozik a vércukor szintje, akkor gyümölcsöt, vagy más könnyen emészthető ételt hozhat magával! Teát folyamatosan biztosítunk.
 

A jóga légzőgyakorlataiba és a pránajáma technikákba való bepillantás lehetővé teszi, hogy megismerkedjünk személyiségünk energetikai oldalával. Megtapasztalhatjuk, milyen jó érzés az energiakeringés beindulása, az öngyógyító folyamatok fokozódása. Mivel a légzési folyamat közvetlenül kapcsolódik az anyagcseréhez és az elme állapotához ezért akaratunkkal szabályozva a lélegzetet, valójában a gondolatokat és az anyagcserét is irányítjuk.Kezünkbe kapjuk az életerő növelés kulcsát, a saját energetikai rendszerünk közvetlen befolyásolását.

Aki távolság miatt nehezen tudna megérkezni, ingyen tud a jógateremben, szombaton megszállni.

Jelentős és azonnali életminőség változást érhetünk el rendszeres gyakorlásával. Várjuk mindazokat, akik szeretnék a pránajámák mélyebb hatásait megtapasztalni valamint saját gyakorlásukhoz újabb motivációt találni.

Mindkét programra bejelentkezés szükséges Csongornál: +36302370838 telefonon.

A satkarma gyakorlás díja: 4.000 Ft

A pránajáma gyakorlás díja: 9.000 Ft

A két program együtt 11.000 Ft

A két program egymástól függetlenül látogatható, de a satkarma program elvégzése nagyon hatékonyan tudja segíteni a pránajáma gyakorlatokat.
 
Tartja: Selmeci József Csongor
 
A gyakorlás végén a tapasztalatok közös megbeszélésével értelmezzük és integráljuk a gyakorlatok hatásait.

Következő időpontok:

november 3. Satkarma és pránajáma intenzív gyakorlás
 

 

Feltöltve: 2018-08-10 | Magyar Kriya Jóga Egyesület | Budapest >>>