Magyar Jóga Társaság tavaszi jóganapja

Jógaterápia nap

Nemzetközi Jógakonferencia India - Lonavla Kaivalyadhama JógaIntézet

Beszámoló az indiai körutazásról

MJT új működési koncepció

ADÓ 1 %-a és tagdíjAKTUALITÁSOK, HÍREK

Jóga gyermekeknek jóga oktató képzés

Jógaoktatás gyermekeknek - Bertalan Mónika

Jóga gyermekeknek jóga oktató képzésNagyszerű lehetőség növelni a jóga tanításának fontosságát a gyermekek körében, integrálni ezt a mindennapi nevelésbe és látni az eredményeket fizikai, pszichikai, mentális és szociális aspektusokból.

A jógaoktatás gyermekeknek nem csupán tudásátadás; összességében arról szól, hogy a gyermekeket egészséges, szenvedésmentes boldog életre motiváljuk, és hogy az elsajátított tudást az élet minden területén alkalmazzák, és hogy így, magas tudatossággal és szeretettel neveljék majd saját gyermekeiket. Nagy felelősség és megtiszteltetés, hogy Magyar Jóga Akadémia tavaly meghívott, hogy megosszam tapasztalataimat a leendő jógatanárokkal, akik a "Jóga Gyermekeknek" szakirányt választották képzésük során. A tanításból eredő tisztasággal szeretném szolgálni a haladást, személyes tudásom átadásával, odaadásom által.

Jóga Gyermekeknek oktatás a Kinizsi Általános Iskolában

Jóga gyermekeknek jóga oktató képzésA jógaoktatás gyermekeknek a Kinizsi Általános Iskolában kezdődött Debrecenben, Hajdú-Bihar megyében, Magyarországon. A gyerekek egy ingyenes tanfolyamon vesznek részt, melynek alapja a karma jóga, hetente egyszeri alkalommal. A nevelés a Himalája Jóga Tradíció tanításain alapszik. Az osztályban az egészséges gyermekek mellett vannak diákok asztmatikus problémákkal, finom motoros képességek zavarával, és autista gyermekek. A légző gyakorlatok, ászanák, relaxációs technikák és a játékok jelentősen növelik a gyermekek egészségét, fejlesztik lelki és szociális képességeiket, és segíti őket abban, hogy kövessék és megvalósítsák életükben a Yama Niyama elvek útmutatását. (A Kinizsi Általános Iskola Mónikát kérte fel ennek a kurzusnak a vezetésére)

A gyermekjóga kurzus különleges évzáró ünnepe

Jóga gyermekeknek jóga oktató képzésA Debreceni gyermekjóga egyesület évzáró ünnepén a gyermekeknek lehetőségük volt megismerkedni egy kutyával és néhány felnőttel a Debreceni Állatvédő Egyesülettől. A találkozóra Május 25-én került sor. Az Állatvédő Egyesület képviselője elmondta a gyermekeknek hogyan védhetik meg az állatokat, és hogyan lehetnek önkéntesek. A fiúk és lányok bemutattak egy dinamikus Nap Üdvözletet, valamint részt vettek egy játékos jóga órán és előadáson, majd vegetáriánus ételeket (húsmentes, tojásmentes) fogyasztottak.

A dinamikus Nap Üdvözlet bemutatása >>

Jóga gyermekeknek jóga oktató képzésAz ünnepség az Ahimsza jegyében zajlott. Mikepércs polgármestere szintén hivatalos volt. A polgármester, Tímár Zoltán kifejtette véleményét a gyermekek jógaoktatásáról: 12 éves voltam, amikor jógázni kezdtem. Most 39 éves vagyok. Felnőttként, a jóga órán találkoztam a feleségemmel. Két gyermekünk van. Feleségem egy egyedülálló módszerrel adott életet gyermekeinknek, amelyet Zoltai Miklós tanított, aki jóga tanár és jóga terapeuta. Ennek segítségével a gyermekek születése gyors és csodálatos volt. 9 éves lányom szintén gyakorolja a jógát és nagyon jól érzi magát a jóga órákon. A kisebbik lányom még csak egy éves. Szeretném őt beíratni a jóga órákra, amikor eléri a harmadik életévét. Véleményem szerint a gyermekek jógaoktatása kötelező tantárgy kellene hogy legyen minden állami oktatási intézményben.

Úgy gondolom, hogy már három éves korban szükséges elkezdeni az óvodai foglalkozások keretében. Ez nagyszerű lehetőséget nyújt a megelőzés területén és lehetőséget az egészséges életre.

Intenzív jóga tanfolyam

Volt egy intenzív jógatanfolyam 2012 július 10-20 között Balatonkenesén, Magyarországon. A videó címe: A szeretet hangjai, éneklés és játék szellemi fogyatékos és fogyatékos gyermekekkel.

A szerkesztő megjegyzése:

Jóga gyermekeknek jóga oktató képzésBertalan Mónika a Debreceni Gyermekjóga Egyesület elnöke. Mónika végzős hallgató a TTP Magyarország képzésén, 2008-ban fogadott tagja lett Swami Veda Bharati beavatott családjának. Látogass el a következő honlapra: http://www.jogagyermekeknek.hu/ Mónika meghívást kapott előadóként a Jóga Fiataloknak és Gyermekeknek Rendezvényre 2011. december 22-31 között a rishikesi Swami Rama Sadhaka Grama -ba. Előadásának címe: Jógaoktatás gyermekeknek vízben.