A Magyar Jóga Társaság közgyűlése

Jógaterápia napAKTUALITÁSOK, HÍREK

Magyar Jóga Társaság jóga oktatója: Selmeci József Csongor Veszprém, Budapest

Selmeci József Csongor

Veszprém, Budapest

Iyengar jóga, jógaterápia, táborok, tanfolyamok, Ajurvéda, MJA oktatóképzés

+36-30-237-0838

Szellemi utam 1986-ban keresztény vonalon indult el és komoly megtapasztalásokon keresztül 1991-ben jutottam el előbb a természetgyógyászathoz és a Mazdaznanhoz, majd később a jógához. Első oktatóm, akinek nagyon sokat köszönhetek a megfelelő szemlélet és hozzáállás kialakításában Málnai Tibor volt. 1993-ban kezdtem jógát oktatni előbb önállóan, majd a Miskolci Jóga Egyesület keretén belül. 1998-2001 között szereztem meg első jógaoktatói oklevelemet, amelyet azóta is folyamatos tanulással fejlesztek minden rendelkezésre álló fórumon angolul és magyarul. Nem csak a jógát, hanem a jógával határos nyugati tudományterületeket is behatóan igyekszem tanulmányozni a jóga jobb megértéséhez (táplálkozástudomány, alkalmazott agykutatás, pszichológia). Sokat tanultam a Satyananda Jóga vonalán, jelenleg az IyengarR Jógatanár képzés résztvevője vagyok. 
 
1999-ben alapító tagja voltam a Magyar Jóga Társaságnak (MJT), amelyet 2004 nyarától vezetek. 
 
2005-ben részt vettem a Magyar Jógaoktatók Szövetségének megalakításában, amelynek szintén vezetőségi tagjává választottak. 2003-as beindulása óta tanítok az MJT Oktatóképzésén. 
 
Fő érdeklődési köröm a jóga technikáinak a belső értékrendet és a személyiséget megváltoztató hatása. 
 
Feladatomnak érzem, hogy a jóga egyre nagyobb elfogadásra találjon a magyar társadalomban, és hogy közös munkával megteremtsük a magas minőségű jógaoktatás feltételeit, kereteit és szakembereit.

Selmeci József Csongor

Saját honlap megtekintése Saját Facebook oldal Email címe