Kaivalyadhama jóganap

Iyengar jóga workshop Veszprémben, csavarások és hártahajlások

Ajurvédikus masszázs tanfolyam az AHIMSZA Jógaközpontban

Ajurvéda konzulens egyéves képzés az AHIMSZA Jógaközpontban

Kaivalyadhama jógatradíció

10 éves a veszprémi AHIMSZA Jógaközpont

Karácsonyi Üdvözlet Indiából 2016 telén. Bombay (Mumbai) híres helyei.

Az elmúlt napokban véget ért Magyarország eddigi legnagyobb jógakutatási programja az MJT és az országos sportvezetés közös szervezésében.

ADÓ 1 %-aAKTUALITÁSOK, HÍREK

Jóga Oktató Továbbképzés - Jóga Akadémia második évfolyam

Jóga Akadémia második évfolyam - Jóga Oktató Továbbképzés

Jóga Oktató Továbbképzés - Jóga Akadémia második évfolyamJógaoktató továbbképzés indul 2013/14 októberében.

Jóga oktató továbbképzés egy éves, 240 órás. A jógaoktató tovább képzés első félévének 120 órája után Jóga gyermekeknek szakirány választható. Aki nem a szakirányt választja, ő általános szakon tanul tovább. A képzés év végén záróvizsgával és oklevéllel zárul.

A jógaoktató továbbképzés 9 alkalomból áll, 24 nap. 7 db hétvége és a képzés elején és végén 5-5 napos bentlakásos tábor van.

Jógaoktató továbbképzésre minden jóga oktatói oklevéllel rendelkező jelentkezhet, ezért az első félév a különböző szintű képzések összehangolására szolgál!

A jógaoktató továbbképzés tantárgyai:

Ászana - hatha jóga: Jóga testtartások, az izületek és belső elválasztású mirigyek működését elősegítő, az emésztő és idegrendszert, a helyes légzést támogató testhelyzetek. A gerincproblémák javítását szolgáló ászanák. Magasabb szintű ászanák, a légzés és a tudatosság teljesebb kontrollja.

Pránajáma: az életenergia keringését fokozó és támogató technikák az ősi pranayama gyakorlási módszerek alapján és a pránajáma gyakorlását segítő technikák.

Relaxáció: a stressz kezelésére alkalmazható hatékony technikák elsajátítása. Az alaprelaxációkon túl jóganidra alapjainak elsajátítása!

Satkarmák: a jógaterápia leghatékonyabb eljárásainak alkalmazása a fzikai test és a lelki blokkok tisztítására. Ezzel erősödik az életenergia. Saját kérésre további technikák elsajátítása is leheteséges!

Koncentráció, meditáció: az elem lecsendesítését szogláló technikák, meylek elősegítik az egyéni spirituális fejlődést. Az első év anyagára épülő gyakorlatok mélyítése, és a kriya jóga meditációs technikáinak megismerése.

Mantrák-éneklés: a tradícióktól független alapvető védikus mantrák megtanulása, gyakorlása. (Gayatri, Maha-mritunjaya, Om, Ivo Sedlacek mantrái) Kirtanok és bhadzsanok!

Jógatörténelem: a jóga nagy iskoláinak, mestereinek bemutatása, hogy példaképül szolgáljanak a hallgatók számára. Ősi iratok megismerése!

Jógapszichológia - Pszichológia: a jógaoktató személyisége a gyakorlás és oktatás folyamatában. Mester tanítványi viszony kérdésköre.

Metakommunikáció: A szavakon túli kommunikáció és a testbeszéd értelmezése.

Önismereti tréning: Képzett önismereti trénerrel által vezetett alkalmak a nyugati önismereti technikák élményszintű megtapasztalására.

Személyiségfejlődés: jógaoktatás folyamán szükséges a felnőtt élet egyes szakaszaira jellemző viselkedési módok megismerése és alkalmazása a jógaoktatás során.

Jóga energetika (csakrák kóshák, nádik, kundaliní): Részeletes megismerése a csakrák és a személyiségjegyek és egyes életterületek összefüggésének. A kóshák alapvető energetikai térképének megismerése.

Jógaéletmód, jógaétrend: a tradícionális ashramok és a modern táplálkozási kutatások eredményei. Vegetáriánus életmód fontosságának és a táplálkozás tudománynak mélyebb megismerése!

Jóga filozófia - Patandzsáli jógaszutrái: elmélet és gyakorlat - meditáció, a szútrák zengetése, saját tapasztalatok, élmények és ezek feldolgozása.

Jóga anatómia: a csonttanon és izomtanon kívül a szervrendszerek anatómiájának és működésének megismerése a jógagyakorlatok szempontjából .

Elsősegélynyújtás!

Jógaoktatás módszertana: A jógaoktató személyisége, az órák, tanfolyamok felépítése, felkészülés, a jógaoktatás maga. Különböző szintű és célú jógaórák összeállítása.

Jóga tanfolyam szervezési ismeretek.

Otthoni gyakorlás átbeszélése és ennek kapcsán a spirituális fejlődés vezetése.

A jóga gyermekeknek szakirányt pedagógiai végzettségő jógatanárok tarjtják, akik a gyermekkori sajátosságokat figyelembe véve adják át a jógatechnikákat.

Gyermekpszichológia - Fejlődéslélektan: A gyermekévek élettani sajátságáinak és a szoicializáció folyamaténak megismerése.

Pedagógiai ismeretek: A gyermekek életkori sajátságaihoz igazított oktatói magatartás!

Speciális gyakorlatok gyermekeknek: Játékosan elsajátítható jógatechnikák és meséken kersztül átadott jógabölcselet gyakorlat centrikus elsajátítása.

Az általános szakon tovább haladva mélyítjük a klasszikus hatha jóga, az Iyengar jóga, a Himalájai Jóga Tradíció, a Satyananda jóga, a Krija jóga jellegzetességeit.

Jóga Oktató továbbképzéstanárai

Tanáraink Magyarországon évtizedek óta elismert, min ő sített oklevéllel rendelkez ő vezet ő jógatanárok, jógaközpontok, jógaiskolák vezetői. Ide kattintva olvashatod a bemutatkozásukat >>

Jógaoktatói továbbképzés díja: 288.000 Ft.

1. A jelentkezéskor (ha valamelyik vezet ő tanárnál gyakorol), vagy a felvételi elbeszélgetés után: 60.000 Ft

2. Az indító bentlakásos táborban fizetend ő az els ő félév: 72.000 Ft

3. 2014. februárjában a 2. félév: 96.000 Ft

4. 2014. májusban a záró vizsga tábor díja: 60.000 Ft.

A képzési alkalmakon a szállás térítés mentes.

Jóga Oktató Képzés | Jóga Oktató Képzés tantárgyai | Jóga Oktató Képzés Tanárai |